Sampai macam tuh sekali Abang J&T ni bawak barang. Gigih sungguh. Biar Allah yang menilai.

Sejak beberapa hari lalu, kec0h mengenai sebuah syarikat perkhidmatan penghantaraan barangan apabila beberapa kakitangan bertindak mencamp4k barang pelanggan sehingga tular video di media sosial.

Tidak lama selepas itu, pihak terlibat telah tampil memohan maaf selain kenyataan yang menaf1kan kejadian itu tiada kaitan dengan mogok atau bayaran komisen.

Walau bagaimanapun, janganlah kerana nila setitik, ro0sak susu sebelanga. Ini kerana hanya lokasi tertentu sahaja yang mengalami masalah longg0kan ‘parcel’.

Terbaru, tular video di aplikasi TikTok memaparkan kegigihan seorang pekerja J&T Express demi memastikan barang sampai ke tangan penerima.

Seb4k tengok bawa banyak2 macam tu

Menerusi video berdurasi lima saat itu, dapat dilihat semangat seorang pekerja membawa banyak bungkusan yang penuh kiri kanan dengan hanya menunggang motosikal sehingga boleh meng4nggu penglihatannya.

“Pukul 5.00 petang. Semoga staf-staf J&T dan kurier lain tabah. Terima kasih beri perkhidmatan terbaik dan amanah dengan barang customers,” coret seorang pengguna @ellamustaffa.

Perkongsian wanita tersebut yang dikhabarkan berlaku di Semenyih itu dibanj1ri komen-komen netizen yang turut bersimpati melihat pengorbanan pekerja berkenaan.

Sanggup bahay4kan ny4wa sendiri

<

Selalu nampak, semangat dia memang kuat

Semoga murah rezeki selalu

Hebat bro! Biar Allah yang menilai


Kesiannya, gigih dia bawa banyak-banyak macam tu. Sabar ya semua nanti barang sampai. Hargailah penat lelah mereka, jangan tahu nak mar4h saja!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Sumber: TikTok Ella Mustafa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 95