Siti Sarah Dikecam netizen Kerana Menghina Orang Asli

Dike3cam Hin4 Orang Asli, Siti Sarah Bakal Adakan Sidang Media Khas Jawab 1su Tersebut

Kelmarin k3coh di laman media s0s1al apabila vide0 penyanyi Siti Sarah mempromosikan syampu menerima k3cam4n ramai dek mengeluarkan bait ayat yang seperti menghin4 masyarakat orang Asli.

Daripada klip vide0 itu, wanita itu menceritakan mengenai kebaikan produk berkenaan seperti mampu mengurangkan bau busvk pada rambut namun ia menimbulkan rasa kurang baik kepada net1z3n apabila ayat gurauannya seperti mengh1n4 komuniti tersebut.

“Jadi, walau bertudung kena datang tempat ini, sebab kalau buka a1b, rambutnya dah macam Orang Asli.”

Disebabkan ayat gurauannya itu yang tidak sens1tif, klip itu kini sudah menerima ribuan kec4man selain diiringi k0m3n net1z3n yang meny3lar kata-kata tidak sens1tif Siti Sarah itu.

Mungkin digasak oleh orang ramai, pihak Siti Sarah mend3dahkan bahawa mereka bakal mengadakan sidang media khas mengenai isuu ini. Meskipun masa dan lokasi belum ditetapkan lagi tetapi ia bakal berlangsung pada Isnin akan datang.

“Sekarang, kami masih lagi mencari lokasi yang sesuai untuk memudahkan wakil media hadir bagi membuat liputan sidang media itu.”

Wakil Siti Sarah iaitu Nana daripada Indigital menyatakan bahawa mereka dan Siti Sarah memandang s3rius mengenai hal ini dan mahu menyelesaikannya secepat mungkin.

siti sarah dik3cam hin4 orang asli

Bahkan dengan mengadakan sidang media itu, Siti Sarah dapat memberi penjelasan pada setiap soalan media dan dalam masa yang sama tak perlu menjawab satu persatu soalan kerana ianya adalah lebih merum1tkan.

Sama-sama kita nantikan penjelasan lebih lanjut daripada tuan empunya badan sendiri.

Sumber: Harian Metro, beautifulnara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1