Ini barang jadi, RX-Z keluaran pertama 1985 milik pakcik nie orang tawar h4rga gi.la.

Sekiranya anda mengikuti perkembangan Yamaha RX-Z, pastinya anda cukup tahu motosikal yang mulai diperkenalkan pada tahun 1985 ini masih lagi menjadi menjadi ig4uan dan mengumpul jumlah pemin4t yang ramai sehingga kini.

Terbaharu, tul4r pula sebuah kisah di mana seorang pemilik Yamaha RX-Z keluaran 1985 berusia 58 tahun yang menolak permintaan ahli perni4gaan selepas ditawarkan untuk menju.al Yamaha RX-Z miliknya dengan ni.lai RM50,000.

‘Tidak Ada terlintas dalam fikiran untuk ju4l – Pemilik Yamaha RX-Z Keluaran 1985 Tolak Tawaran Penju.alan RM50,000

 

Pemilik yang bernama Nik Zahari atau lebih dikenali sebagai Tok Ngoh Nik memaklumkan motosikal yang dibe.linya pada tahun 1985 pada h4rga RM3,300 secara 4nsuran masih belum bersedia untuk diju.al.

Malah, menurut Tok Ngoh Nik, nil4i yang ada pada motosikal tersebut serta menjadi peneman beliau berkonvoi ke seluruh negeri antara yang membuatkan beliau tidak sanggup menju.alnya pada nil4i berapa sekalipun setakat ini.

Lebih unik, motosikal pemilik Yamaha RX-Z ini merupakan mod3l keluaran pertama daripada Yamaha. Padanan nombor pl3t TC13 antara yang membuatkan para peminat sanggup dan bersedia untuk men4warkan h4rga yang tinggi untuk mendapatkannya.

Dimaklumkan, beliau juga aktif menyertai konvoi sebelum ini dan sekaligus kerap menjadi tumpuan anak muda yang meminati jentera yang sama ini. Malah, terdapat pemin4t Yamaha RX-Z yang sanggup datang ke rumah beliau semata-mata untuk melihat sendiri mod3l yang dianggap rare ini.

Sehubungan dengan pendirian Nik Zahari untuk tidak menju.al motosikal kesayangan miliknya, para netizen nampaknya tampil meluahkan pendapat mengenai taw4ran yang ditolak beliau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 91 =