Pakcik Umur 80 Tahun Gigih Ju4l Air, Jatuh air mata dia bila 1 perempuan sanggup buat perkara ini.

Baru-baru ini, seorang pengguna di laman Twi.tter bernama Aida Aidil telah membuat beberapa ciapan berkongsi pengalaman memb3li air kelapa daripada seorang lelaki warga emas.

Video itu tular di media sosi4l kerana ramai s1mpati dengan keadaan fiz1kal peni4ga tersebut yang sudah tua namun tetap gig1h bekerja ker4s demi menyara keluarga.

Isteri jaga cucu di rumah

Aku tak boleh kalau bab mcm ni sumpah bukan nak menunjuk tapi saje nak bagi peringatan kat kita yang muda. Jangan take them for granted. Mcm mana kita buat kat parents kita mcm tu anak kita akan buat kat kita bila kita dah tua. Pakcik ni dah 80 tahun! Isteri jaga cucu kat rumah.

Menurut gadis berkenaan, dia merupakan pelanggan tetap kepada pakcik berusia 80 tahun itu yang menju4l air kelapa menggunakan lori di p1nggir jalan di Bandar Puteri, Klang.

Selain itu, Aida juga memberitahu setiap kali dia datang untuk memb3li air kelapa, pasti pakcik tersebut akan memakai baju yang sama sahaja.

Justeru itu, dia yang bekerja sebagai pereka telah menemp4h bant1ng untuk membantu memprom0sikan perni4gaan pakcik terbabit agar dapat dilihat oleh orang awam yang lalu di sekitar kawasan tersebut.

Semoga pakcik murah rez3ki

Sebelum pulang, dia sempat menghulurkan sedikit w4ng kepada pakcik tersebut untuk memudahkan urusan dan kelangsungan hldup.

Reaksi warga emas tersebut telah mengvndang seb4k netizen selain turut mendoakan agar sentiasa berada di bawah lindungan Allah SWT.

As a designer. Aku cuba buat mana yang aku rasa perlu untuk marketing pakcik ni. Harap sesiapa yang baca ni akan dapat manfaat dan its time for us to give back to our parents. Sedekah tu bukan dari aku sahaja, ada juga dari kawan2. tak dapt bantu banyak.

“Semoga adik dan kawan adik bahagia. Terima kasih banyak-banyak,” kata pakcik berkenaan yang meluahkan per4saan sebak.

Allah akan ringankan beban orang yang menolong

Ibu bapa kita, syvrga kita

Semoga yang membantu dimurahkan rez3ki dan pakcik terus kuat untuk mencari rez3ki meskipun tubuh badan sudah tidak kuat lagi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 89